A B O U T

T I M E L E S S D E S I G N

PENE clothes are handmade designs from Finland

PENE supports slow fashion & sustainability. Our mission is to make fashion cleaner.

We want things to last a long time; through love, friendships and life. That’s how we design our clothes, with longevity in mind, we want them to bring joy to our lives.

PENE is seeking timeless designs. We are where classical minimalism meets urban playground.


Olemme ekologisempia ratkaisuja tavoitteleva vaatemerkki. Haluamme jakaa tietoa nopean vaateteollisuuden haitoista, sekä löytää uusia ratkaisuja kohti hitaampaa muotia. P E N E:n vaatteet ovat tehty materiaaleista, jotka kuluttavat mahdollisimman vähän ympäristöä. Kankaat keskittyvät eettisesti tuotettuun merinovillaan, sekä kierrätyskankaisiin. Tutkimme jatkuvasti uusia vaihtoehtoja ja leikimme ideoilla.

Kerromme mallisto kohtaisesti mistä kankaat tulevat, miten niitä tulisi hoitaa ja kuinka menetellä vaatteen rikkouduttua. Tarjoamme myös uudelleen paikkauksia ja suunnittelua vanhoille P E N E -vaatteille.

Käytämme kaiken kankaan, mitä suunnittelu, sekä toteutus vaiheet vaativat. Haluamme pyrkiä siihen, ettei työhuoneeltamme päädy luontoon yhtään vaatejätettä. Pakkausmateriaalimme ovat 100% kierrätyskelpoisia.


We are an eco-conscious fashion brand.We wan’t to share knowledge about what the fast fashion industry is doing for our planet and its people. We are trying to find new solutions towards the slow fashion industry. P E N E clothes are made of materials that consume as little of nature as possible. We use ethically made merino wool and recycled materials. We are trying different options and playing with new ideas.

We share knowledge about where the fabrics are coming from, how consumers should take care of them and what to do with our clothes after they become worn out. We also offer repair service for your P E N E clothes.

P E N E is a zero waste brand. We use each piece of fabric we purchase completely. It is in our core values that there will be no fabric waste from our Atelje. Our product packages are 100% recyclable.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s